MIT JELENT AZ ÉRZELEM?

Történik veled bármilyen esemény, amit valahogy- pozitív vagy negatív élményként elraktároz köznapi nevén a tudatalattid. Ott tárolod és az eseményhez hozzákapcsolsz egy érzelmet. Az érzelem, definíciója szerint egy állapot, amely a környezet változására adott reakció, befolyásolva a gondolatokat.

Az érzelmeid – negatívak vagy pozitívak – újra felszínre törnek újabb veled történő események hatására; azonban mivel már van egy tudatalattidban elraktározott érzelmi válaszod adott eseményre – ami első rögzüléskor akár a túlélésed jelentette, az újabb eseményre adott érzelmi reakciód bevált sablonként ehhez a régi tapasztalathoz igazodik; anélkül, hogy eldönthetnéd, hogy most itt, a jelenben az neked jó vagy nem. Nem tudod kontrollálni, saját magad fölött tudatosan nem tudsz uralkodni, mert a régi ’beidegződés’ irányít, mintakövetővé válsz, saját sémád, hited fogságába esel és nem érted.

Például nem érted miért szeretsz bele mindig ugyanolyan típusú emberekbe, miért dolgozol mindig olyan munkahelyen, ahol a végén nem úgy alakulnak a dolgok ahogy hozzád méltó…miért, miért és miért? Van, amikor nem ilyen egyszerű a minta felismerése, mert az is előfordulhat, hogy az első ránézésre különféle eseményekben még nem ismerted fel mi a közös.

Ez az érzelem. A különféle események által kiváltott azonos érzelem az, amit keresel, és az lehet negatív, romboló érzelem. Furán hangzik, tudom azt gondolod, csak pozitív érzelmeket keresünk folyton folyvást. Logikusan, tudatos szinten minden ember a maga számára a legjobbat keresi, de az agyunk nem eszerint a logika szerint működik; amit tudatos szinten logikusnak tartasz, az agynak nem fontos. Mindegy neki, csak rendszerének fenntartására törekszik, nem tesz különbséget valódi esemény és képzelet között. Ha a rendszerének fenntartásához a Te tudatos értelmezésedben negatív érzelemre van szüksége, olyan helyzeteket teremtesz általa, ami saját magad számára is elképesztő.
Azonban amint rájössz, hogy valami nem stimmel veled és nem a környezeted, a körülményeid a problémáid kiváltó okai; azaz nem mást vagy másokat hibáztatsz, akkor épp a megfelelő pillanatba érkeztél. Felismerted, hogy épp nem vagy kompatibilis a világoddal, innen már a miértek és a hogyan tovább következik…ezekre a kérdésekre való önreflektív válaszok megtalálásában tudlak támogatni…

 

KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZÉS

Adataid elküldése után, hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!
A küldés gomb megnyomásával hozzájárulsz adataid kezeléséhez.

[recaptcha]

 

 

 

VISSZA

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.