KAPCSOLATOT TEREMTENÉL ÖNMAGADDAL?

Legfurcsább felismerés, hogy magadról még nem gondoskodtál. Nem jutott eszedbe, nem is tudod hogyan kell. Nincs tudatosítva Nálad, mert tapasztalatok és élmények alapján változott a személyiséged. Gyermekkorodtól fogva megtanultál csalódni, bántottak akarattal vagy tudattalanul, mely észrevétlenül formálta személyiséged. Ezekkel élsz, azt hiszed, hogy sérüléseid irányíthatnak, kontroll alatt tarthatnak; ezáltal így viszonyulsz a környezetedhez és így ítéled meg önmagadat és másokat is.

 

Meg sem engeded magadnak azt amit tehetnél Magaddal és Magadért. Önbecsülésed a béka bizonyos testrésze alatt; azonosítottad magad azzal, amit mások rólad mondtak, beépítetted mindennapjaid cselekvéseibe és már természetesnek gondolod. Az az igazság, hogy elfelejtettél Magadról gondoskodni.

Mikor engedted meg magadnak utoljára, hogy azt csináld, amihez kedved van? Ne hazudj magadnak, most komolyan gondolkodj el! Írok neked példákat: nem ülsz le reggel vagy akár napközben egy forró, habos fahéj illatú kávéval a kezedben, csak úgy minden indok nélkül; nem mész sportolni esténként, mert a családról kell gondoskodnod, mit szólnak a gyerekek, a férjed/feleséged, fiatalosan öltözködnél, azonban a környezeted azt mondaná, a te korodban ez már nem illik, elfelejtesz napközben enni, csak bekapkodsz futva néhány falatot, elfelejtesz vizet inni (igen ilyen apróságnak vagy banálisnak tűnő dolgok is) sorolhatnám a végtelenségig.

 

Az önmagadról gondoskodás nem jelenti azt, hogy mostantól mindent Neked kell csinálni saját magaddal, sőt be sem kell zárkóznod, sem elszigetelődnöd másoktól. Csupán arra van szükséged, hogy végre kapcsolódj önmagadhoz, magadra összpontosíts és ne arra amit mások kívánnak tőled.

Magadnak kell nyújtanod a legtöbbet Önmagadból.

 

Van kedved Kapcsolatot teremteni Magaddal?

Megmutathatom hogyan tedd

 

KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZÉS

 

Adataid elküldése után, hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!
A küldés gomb megnyomásával hozzájárulsz adataid kezeléséhez.

[recaptcha]

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.