NYUGALOM

Káros stressznek nevezzük, amikor túlzott reakciót adunk egy jellemző, ismétlődő helyzetre vagy egy krízisre.

Ezek a helyzetek, azaz stresszorok szervezetünket állandó, fokozott feszültségi állapotban tartják. Stresszor lehet az is, ha egy problémát nem tudunk megoldani, egy feladatot nem tudunk végrehajtani.

A folyamatos és fokozott feszült állapot hatására hamarabb fáradunk, azonban általában erről nem akarunk tudomást venni és azt gondoljuk valamiféle átmeneti állapot és nem vagyunk hajlandóak szembenézni vele.

Azaz, nem vagyunk hajlandóak cselekedni a stresszt fenntartó helyzet megoldása érdekében. Ennek számos oka lehet, melyről egy későbbi bejegyzésben lesz szó.

Most, hogy ezeket a sorokat olvasod, bizonyára felmerül benned az a kérdés, vajon mit kell tenned, mi lehet az első lépés annak érdekében, hogy elkezdj cselekedni a nyugalmad érdekében.

A jó hír az, hogy az első lépést már megtetted azzal, hogy olvasod ezt a bejegyzést.

A második lépés az lehet, hogy elkezdesz gondolkodni a problémádon. Ahhoz, hogy friss gondolatokat generálj és könnyebben elérd az áhított megoldást, kezdésnek relaxációs gyakorlatokat ajánlok. A relaxokat és további eszközöket csoportunkban találod Nyugalom Neked

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.