TUDATOS FIGYELEM

#mindfulness  szó odafigyelést, törődést jelent; azaz olyan szellemi beállítottságot, amellyel higgadtan, nyugodtan tudod szemlélni és elfogadni azt, ami foglalkoztat vagy stresszt vált ki.

A technika alapjait Jon Kabat Zinn amerikai professzor fejlesztette ki, eredetileg krónikus betegségben szenvedő betegeknek a rájuk nehezedő stressz és félelem kezelésében. A technika neve Mindfulness Based Stress Reduction. A módszer sokat fejlődött, a figyelmen alapuló gyakorlatokat klasszikus buddhista odafigyelés-meditációkkal vegyítették, melyek eredete a hatha jóga gyakorlataiból, a vipassana meditáció elemeiből, zen buddhizmus elveiből épülnek fel.

Az összpontosítást fejlesztő módszerek segítenek, hogy több felismerésre tehess szert az életről. Elsősorban stresszhelyzetben segít, hogy belsőleg visszafogd magad, kevésbé tartsd fontosnak magad vagy a helyzeted, higgadtabban tudj bánni a feszültséggel és a félelmekkel. A csoportban könnyed, bevezető feladatokat találsz hétről hétre #mindfulness hastaggel

NYUGALOM NEKED

Találkozóinkkor mindfulness coaching eszközöket, további stresszkezelő módszereket is alkalmazunk céljaid elérése érdekében.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.